Despre Noi

Posibilitatea creării unui mecanism de alertă publică în situațiile de răpire de copii sau de dispariții care pun în pericol viața sau sănătatea copilului a fost oferită României de către Comisia Europeană în 2009, prin aprobarea proiectului „CALLERT” (Child Call Allert), proiect realizat de către Inspectoratul General al Poliției Române în calitate de aplicant principal, în parteneriat cu Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție .

Aceste instituții inițiatoare și-au exprimat angajamentul și determinarea de a implementa și în România un mod de acțiune, în cazul răpirilor de copii sau al disparițiilor care pun în pericol viața sau sănătatea copilului, asemănător celor din alte state cum ar fi: Franța, Olanda, Marea Britanie, Grecia, Germania sau Statele Unite ale Americii.

Important pentru inițiatori a fost atragerea în acest demers a peste 40 de instituții, organizații sau autorități din România care să susțină proiectul și implementarea sa.

Din partea Inspectoratului General al Poliției Române, titular al problematicii copiilor dispăruți este Serviciul Urmăriri din cadrul Direcției Investigații Criminale.